snöigt lund.

Det är vitt här. Det ligger lite snö på mitt fönsterbleck. Imorse när jag gick ute. (Jag fick gå för cykellåset var fruset och jag böjde nyckeln när jag skulle låsa upp) så snöade det och var det alldeles vitt och mjukt ute. Det var tyst och vackert och lugnt så där som det kan vara när det snöar . Man känner som att snön gör världen lite mindre hård.

 

Idag är det exakt en månad minus en dag till julafton och jag blir lite lätt förlamad av allt jag måste göra innan det. Lite lätt förlamad så jag inte orkar göra något.

 

Har köpt gott chai te som smakar vinter och mysiga stunder. Det lugnar lite. Toppenbra.

 

Det har varit mycket kvinnomisshandel på programmet denna vecka, föreläsningar, kvinnojoursjubileum och studiecirkel. Det har pratats en del om barnen och hur de kan uppleva våld i sin verklighet. Det finns familjer där barnen går till skolan varannan dag för att de måste vara hemma och passa så att mamma inte blir ihjälslagen. I Sverige dödas ungefär 17 kvinnor varje år av en man som säger att de älskar dem.
Ilska är vad jag känner.

 

 

 

Ikväll ska vi jobba på en fest som extremsportsällskapet anordnar. Det tror jag blir jätteskoj. Ska ta och leta fram några skidglasögon.

 

 


Hejhejhej

Fyrtioelva nyanser av grått. Slaskregn och November i kvadrat och på toppen av moset läser jag metod och vetenskapsteori. Skratta eller gråta.

 

Fredagkväll och jag luktar jordgubbspaj om händerna. Och jag tycker att idol är ett trevligt program.

 

Missyou.ps. testa pepparkaksfil.  


mondaj

Jag var på gåsmiddag med en massa herrar igår. Riktig gås som hade varit i ugnen hela eftermiddagen. Med sås från skyn som var ungefär 150% fet. Som först skar sig med rödvin men blev god tillslut. Sen var det ostkakansdag som var väldigt gott och längesen, har inte ätit det sen jag åt det typ en gång i veckan på ålderhemmet.

 

Jag har köpt ett par stretchjeans. Hur skönt är inte det alltså. Och som dom stretchar, kunde ta typ 3 storlekar mindre än jag brukar ha, det var lite boostande. Nu kan jag ha mina stretchjeans långa mördarpass på biblioteket (som kanske inte är så jätte långa) utan att få magknip.

 

Idag har jag läst lite grann om seductions of crime, hur brott förför. Ska gräva ner mig i ett kapitel som heter ”Of Hardmen and Bad niggers: gender and etnicity in the background of stickup” Också har jag sprungit med fotbollstjejerna så jag fick ont i tungan.

 

Och som ungefär vid den här tiden förra året tänker jag en del på sälen just nu. Det är snö där just nu. Man kan åka skidor där nu. Jag tittar på bilder och tänker på allt man har upplevt där, hur enormt roligt och underbart man har haft det. Små stunder spelas upp i huvudet, typ att gå till en lektion och möta en lite skidåkare och få en stor kram. När det snöar bomullstussar och allt bara är vitt och mjukt. Sköna svängar. Att leva i underställ. Underbara, fina minnen. Så just nu saknar jag det lite grand och en del. För jag tänker jag att jag har tagit ett litet steg ifrån det. Så det är lite sorgligt.


uppdatering mindre bra.

Hej.igen.

Längesen jag skrev här tror jag. Vad har hänt, vad har jag gjort, tänkt sen sist? Minns inte riktigt.

Jag var ju hemma i världens bästa hus med världens bästa familj och träffade världens bästa kompisar. Jag hade det alldeles jätte bra och bara myste. Det var så skoj att träffa kompisarna, tänk vad det hade varit fint om vi hade kunnat hänga lite mer.

Igår var jag i Helsingborg med 5 grabbar, tittade på havet, på danmark, drack kaffe, spatserade och såg mitt livs första basketmatch. Basket med maskulinitetsstinna grabbar var en upplevelse. Kändes nästan som man var på en observation, mycket high fives och axelstötar, och manliga kramar.


Nu ska jag ringa min förträffliga fader för idag är det hans dag. Pappa Björn I Love you!

RSS 2.0