En grym farmor.

Jag har börjat sticka en röd halsduk. Typ signalröd. Jag hoppas den blir fin och att den blir färdig innan det är vår.

 Har varit på studiebesök på kriscentrum, med behandling för misshandlade kvinnor, män som misshandlat och barn som bevittnat våld. Jag kände att där vill jag jobba.

 Ikväll ska jag spela korpenfotbollsmatch, vi får se hur det går.

 Imorgon kommer min pappa hit och vi ska åka hem och träffa hela familjen och halva släkten. För min fantastiska farmor fyller 90 år. Det ska vara stort kalas och jag ska ha min finaste klänning. Det blir härligt att få andas lite vätskustig luft och ha det mysigt med familjen.

 

90 år är en häftig ålder, tänk att få bli så gammal och vara frisk. Jag tänker att jag är stolt och att hon ska leva tills hon är 100. Jag önskar att jag kunde träffa mina gamla lite mer.


Nu blir det promenad i väldigt fint höstväder till honom som bor på den andra sidan staden. 



                                  


Jag undrar.

Hur kan man veta att man ska vara tillsammans för alltid. Kan man bestämma att man ska tycka om varandra för alltid. Kan man bestämma att man ska tycka om någon och aldrig sluta tycka om den?

Kan man få leva i kärlekssagan som inte tar slut. Kan man bara få känna igen sig i de lyckliga sångerna om kärlek.

Kan man leva utan att få svårt att andas för att man har hål i hjärtat. Kan man leva utan att vara rädd för att hjärtat ska gå sönder någon gång?

 Om man har bestämt sig för att alltid tycka om någon och aldrig sluta. Hur kan man veta att det kommer att vara så? Vem är det som vet det?

 


inga känslor i rymden.

En söndag som började med scones med mycket smör och sedan lite plugg med intensiteten ungefär 0,1. Gjorde sedan blomkålsmos i en för liten kastrull så det kokade över grädde över ungefär hela spisen. Sedan mer ganska lite plugg och en liten sovpaus som var väldigt skön. Åt ett äpple och sprang 9 km, fick håll efter en. Förutom hållet gick det rätt bra, kom in i en running high sista biten och tog inte ens genvägen på slutet. Vilket var lite dumt för sista biten var en backe och jag tappade mitt running high.


Såg I rymden finns inga känslor på bio igår. Väldigt rolig om en kille med asberger som försöker hitta en ny flickvän till sin storebror. ”Vi måste hitta en annan jävla tjej som uppfyller våra krav på att leva med mig””Om du inte tycker om honom så tycker du inte om mig för han är 937 gånger bättre än mig.”.


Här är en bild på mig i mina nördiga 30 kronors läs och datorglasögon. Min kamera har börjat göra ett gult streck mitt i bilden, vad är det undrar jag?



                     


Livet ler med Håkan.

De pratade på nyheterna imorse om att man kan vara katt eller hund människa och att man har olika personlighet efter det. Den ena mer disciplinerad och den andra mer kreativ. Vet inte om jag är någon, som min lillasyster säger så gillar jag ju inga djur, jag vill ändå hävda att hon har lite fel. Men någon hundmänniska är jag inte, således inte heller disciplinerad?

 

Så har håkan hellström släppt 2 nya singlar. River en dröm. Så fin och så bra som bara håkan kan vara.. Gjorde lite vackert ljus i min pluggrotta. Från trötthet till hopp och studs energi. Snart kommer ett helt nytt albm. Det blir underbart.

 

Såhär ser det ut på mitt skrivbord en dag som denna.

                                       
                                       
                                      

Det står blinka så att jag inte ska glömma det. Lider av torrhetsögon och ögondropps beroende. Men jag läste om någon som vaknade och tog ögondroppar och kände mig med ens inte lika ensam i mitt missbruk.

 

 


kärleken den kärleken.

Hejhej

 

Ja valet gick ju inte riktigt som jag tänkt mig, så inte mer om det. Den som lever får se.

 

Lyssnade på ett mycket intressant program om våld mot kvinnor på radion, som min bästa mamma tipsade mig om. Hur poliser inte alltid tar kvinnornas anmälningar på allvar. Hur långt det kan gå när polisen inte agerar. En dotter som berättade om hur hennes mamma blivit dödad av mannen som misshandlat henne flera gånger utan att polisen ingripit.
Jag ska på ett litet studiebesök på kriscentrum för kvinnor nästa vecka, ett ställe dit misshandlade kvinnor kommer för stöd och samtal. Det ska bli spännande. Ska bolla lite idéer till ett arbete med dem. Det är kvinnomisshandel som är det allra intressantaste just nu. Intressant och komplext och spännande.

 

Har tok mycket skoljobb just nu, två baota redovisningar om en vecka. Fick en stressattack förut så jag var tvungen att äta lite créme fraiche direkt ur burken. Jag har en tendens att tröstäta när saker känns lite jobbiga. Det blir nog plugg hela helgen.

 

Jag sprang en sväng i kvällshöstsolen i nya träningskläder som är alldeles perfekta. Sen åt jag kall, stekt falukorv. Har ätit falukorv typ ungefär 6 dagar i rad, det var extrapris på ica. Falukorv är ju gott ibland, men kanske inte riktigt lika gott 6e dagen. Sen satt jag i träningskläderna tills jag frös och sen duschade jag skållvarmt. Nu skulle jag gärna överlämna mig till sängen, ska fråga böckerna om det är okej att återkomma imorgon.

 



                               
Jag och min sötingsysyter. Längesen.


Dagens framtid i mina händer.

Tjoho idag är det val. En stor dag. Jag ser med spänning framemot resultatet. Jag kommer bli besviken om det blir en blå regering igen. Och om SD kommer in i riksdagen, riktigt besviken och nästan skämmas en aning. Jag har ännu inte riktigt bestämt vad min röst ska falla på, väger mellan Socialisarna, vänster och de gröna, och lite feministiskt initiativ, det är ett stort beslut jag har i mina händer. Sannerligen. Valvakan blir intressant.

 

Vi vindsurfade igår, alltså det var galet roligt, blåste storm, var snorkallt. Men solen sken. Jag hade på mig typ 5 lager kläder innan och det blåste sand in i ögonen och tanken på att hoppa i vattnet kändes icke så lockande. Men väl i våtdräkten på väg ut i vågorna med en bångstyrig vindsurfingbräda efter sig pumpade adrenalinet och gladhetskänslorna. Det var lite smått svårt att ta sig upp på brädan och sedan få upp seglet ur vattnet, men när man kämpat typ tio gånger och sedan fick upp den en gång och gled iväg några meter var det så värt det. Så man bråkade glatt tio minuter till för nästa wow känsla. Inte ens att komma under vattenytan med huvudet var jätte hemskt, smakade mest bara. Men sen blev det kallt, fötterna och händerna frös som attan efter två timmar. Och uppe ur vattnet skakade man av köld och kroppen var härligt trött. Saltvatten i håret och skavsår i händerna. Jag vill absolut testa igen. Men gärna då med lite mindre vind och kanske en aning varmare. Det var jag och M som var ute med en extremsportklubb, vi blev riktigt peppade på nästa aktivitet. Det var väldigt skönt att få en dag off och komma bort och tänka på helt andra saker.  

 

Det är också ansiktsmask dag idag, har på mig en med en gurka på paketet men som luktar lite rengöring och ser ut som yes diskmedel. Och så praktiskt att den gick att dra bort från ansiktet. Undrar lite vad det var för humbug i den där.




                                   



Surfbilder kommer snart. Jag ska bara jobba lite på redigeringen så att det ser ut som att jag står upp på någon liten bild. Puss


Gudrun jag hejar på dig

Såhär i valtider måste jag säga att Gudrun Schyman är grym. Funderar på om jag kanske skulle ta och rösta på hennes parti. Jag kanske ska det.


Sverigedemokraterna, jag skäms. Känns överflödigt att ens kommentera så mycket dumhet.


Imorgon blir det kriminologiska nyckeltexter i läsesalen och sen fredagsmys med han som är väldigt snygg i löpartights.  Det blir fint.


Idag var jag på spinning där Håkan Hellström spelades, gissa om det var lätt att cykla med ett leende då.


Och så har jag ansökt om ett aktiekonto, ska jag köpa aktier? lite läskigt.



en ganska regnig tisdag.

Jag var och tränade fotboll med ett riktigt lag igår, på en konstgräsplan. Det var riktigt roligt, känslan både satt kvar och inte satt kvar, mest inte.  Tror jag ska fortsätta, kan bli skoj.

 

Sittningen i fredags blev riktigt lyckad, bra stämning, utklädnad och mycket sång. Sen dans så t-shirten var blöt av svett, ofantligt varmt var det, bananas på dansgolvet och görskoj. Mitt studentleg och idkort fattas på något konstigt vis. Har det hänt förr? Vill dock påpeka att jag nog bara tappade det någonstans på vägen hem, och alkohol har ingenting med saken att göra, det kan jag promise. Eller så har det hamnat på något lurigt ställe här hemma typ i papperskorgen när jag slet av mig alla kläder för att slänga mig in i duschen. Jag har ju så stort rum så det finns ju så många ställen det skulle kunna ligga liksom.... Verkar tyvärr krångligt att få ett nytt studentleg så övervägde i min irritation igår att hoppa i containern och leta upp mina soppåsar. Men avstod.

 

Idag har jag ont i axeln och önskar att jag hade min mor nära så att hon kunde ge mig lite massage. Typiskt dumt att bo i skåne när man behöver massage.

När jag sitter vid mitt skrivbord och ska göra allt det där jag borde gör jag mycket annat. Som att kolla på vinterns skidkläder och skidor. Och drömmer lite grann. Det känns motvilligt lite avlägset. Lite tungt. Hoppas innerligt att det blir lite skidor någonstans.

 
Min kära Anna fyllde år i helgen och hade stort kalas och jag var inte där, det är jag lite ledsen över.

 

Min väldigt söta vän. Du är bra.

 

 


pingu och hans kompis.

Finare väder nu än det var i hela augusti, sol varje enda dag, fast lite kyligt i luften förståss. Svårt att klä på sig. Har fått ge upp bara ben, insåg att det blev för kallt och att benen är typ tillbaka till vinterbeka och att bleka frysknottriga ben är mindre positivt.

Avnjuter en halvkopp bara ljummet kaffe och myser framför datorn. Försöker formulera ett mail till någon ute i arbetslivet som förhoppningsvis ska ta sig an mig så jag får komma och känna lite på verkligheten. Plus att den ska vilja lyssna på mig när jag berättar om en kriminologisk nyckeltext. Känns ite som läxläsning för någon man inte känner, konstigt men ska försöka göra det något bra.


Skönt att den mesta stressen från förra veckan lagt sig. Då var mycket upp och ner. Men nu är det ganska bra.

Idag ska jag simma, imorgon åka till ikea igen för tredje gången denna månaden, men ikea är skoj. På fredag är det sittning, tema livet på landet så ska på något vis knåpa ihop ett mjölkpaket.



Här kommer en bild på några delfiner vi träffade på i slottskogen i sommras. Kan ju vara roligaste djuret.

                             



Back on track på kullersten.

Åter rullar cykeln över kullerstenarna i min bästa stad just nu. En aning blåare målad cykel, men fortfarande lika skumpig. Snart en vecka och det är härligt att vara tillbaka. Vi bor två i mitt rum en liten tid, det är trångt men mysigt mer. Hänga tvätten ihop och puss lappar på skrivbordet.

Slutet på sommaren blev ganska bra. Skagen var fint och lite till. Väldigt blåsig strand, vackert hav, skaldjur, sand mellan tårna, mysigt, vackra hus oxh tavlor och bananmilkshake på glasögonen.


Jag saknar min familj lite grann. Och kompisarna som är där och inte här. Det var väldigt fint att vara hos er hela sommaren. Vi ses snart igen.

Puss



                                  
                               
                                  

                                   

                                  

                                  

RSS 2.0