Upptagen av att bara ha det bra.

Jag är i Sälen, har det väldigt bra. Sklriver snart igen. Ha det fint sålänge

ser det snöar

Igår låg det lite snö på marken. Som ett tunt lager vitt hopp för skånes sydliga klimat. Men ack vilket hån, idag var det slaskväder och all mysig känsla som borta. Tur för min överlevnad att jag snart flyger till den riktiga snön, som aldrig smälter….?

 

Det var sittning på nation med klassen i lördags, så söndagen var en väldigt trött dag. Jag och Ellen spanade på sopdykaren som besöker vår sopcontainer utanför huset, sorgligt och tragiskt men ändå spännande. Stötte på honom på gården och konstaterade ganska snabbt att han inte verkade vara den trevlige typen.

 

Jag känner mig redo för jullov nu, skrivit julkort, handlat julklappar, plundrat pepparkakshuset och blivit hög på pepparkakor och bränt socker. Men innan plugglivet vill släppa oss ska vi ha två föreläsningar om dagen veckan ut, mer än vi haft på hela terminen. Och trots väldigt intressanta och nyttiga föreläsningar drabbas jag av ”inte kunna hålla öppna ögonen sjukan”, den är hemsk, jag vet inte men jag diagnostiserar den kanske till mitt kaffe paus försök. Ett dumt och onödigt försök som är dömt att misslyckas, men jag ska se hur länge jag håller ut. Funderar på att ta med mig typ nagellacks remover att sniffa lite på när jag känner att sömnsjukan kommer krypande imorgon.

 

 


Ett pepparkakigt december

 

Sunes Jul, pappa rudolf, words fail me. Han är bäst.

 

Det är fredag idag, jag spinnade 1,5 timme för två dagar sedan och har fortfarande ont i rumpan. Funderar på att investera i en gelkudde att sätta på sadelen. Och oj vad jag svettades, det bara rann ner i ögonen så jag inte såg något, tur att jag inte cyklade vält….

 

Imorgon är det sittning med klassen igen, jultema, jag ska klippa och klistra mig till ett pepparkakshjärta av ikea påsar, får återkomma om hur detta slutar.

 

Efter tråkigt tentaplugg och gråa dagar har inspiration infunnit sig och det är roligt att läsa igen. Skriver på ett arbete om något jag tycker är verkligt och riktigt intressant. Och jag fick VG på tentan, det var fint. Det är som om Lund och plugglivet insett att de behöver samla lite poäng mot motståndaren…..

 

Pepparkakor och glögg med idolfinal och klassvänner ikväll.

 

Jullov om precis en vecka och pussar med rödhårig om en vecka och två dagar.

 

 


Seventh heaven med döskallar.

Tjo, igen.

Inspirationen har inte varit på topp det senaste, har hållit mig sysselsatt med metod och vetenskapsteori, gööörskoj.


VI bakade pepparkakshus förra veckan. En kyrka med döskallegodisar. Lite snett och vint tror jag man kan uttrycka det som. Det var inte lätt, det ska gudarna veta. Och två brännblåsor på fingrarna av väldigt varmt socker.


Ikväll blir det Sunes Jul i koriridoren. Förra gången jag såg den låg jag i en fåtölj i sälen och hade bakisdepressioon efter grönabananerlikör. Det blir bättre ikväll.


                             
                              
                              


Ängel i himmelen.

Ett år i himmelen idag. Jag saknar honom. Jag vill ringa farmor och säga att jag tänker på henne. Men tårarna kommer så lätt idag, det blir så svårt att prata då.

 

Jag är så glad och tacksam över att fått ha honom i mitt liv. För det finns bara en som han

 

Tack för kärlek. Tack för glimten i ögat. Tack för underbart hårda kramar.

                                
                                


RSS 2.0