Smile like you mean it

Jag, Jojjo och Hellman var på bio på Högfjällshotellet förra veckan. Stieg Larssons Män som hatar kvinnor, den var fruktansvärt hemsk och fruktansvärt bra. Jag grät, hackade tänder och drog jackan framför ögonen. Men rekommenderar den stark, Fem av Fem.


Hade i fredags två tretimmarslektioner med enbart nybörjare. Och det var en tokkall förmidddag med massa minus, alldeles för lite kläder och jag trodde aldrig att dagen skulle ta slut. Eftermiddagen höll mig 4 colombianer varm, De bara hamnade i en hög, jag visste inte var jag skulle ta vägen, de kunde inte stå stilla på skidorna två millisekunder utan att glida åt olika håll. Folk runtomkring ställde sig och tittade, kanske hade jag gjort likadant, det var nog ett underhållande skådespel och en svettig skidlärare i mitten. Jag tror faktiskt inte att alla är ämnade att åka skidor, tyvärr. Men huvudsaken var ju att de tyckte det var roligt, och de gjorde de trots att de ramlade sisådär 73 gånger. De skrattade åt varandra, och jag skrattade, även när jag fick hjälpa dem att resa sig 73e gången.

De fick nog lite insikt om hela situationen för dagen efter frågade de mig om jag drömt mardrömmar om dem.


Om väldigt snart är det april, det har då inte märkts den här veckan för det har snöat puder i flera dagar. Hade ett av säsongens bästa åk helt själv i lördags, allt bara gled på. Inga tvärstopp in i träd eller kallsupar med snö i munnen. Just det åket har jag satt fast på hornhinnan.


Ungefär kl 12 idag kom våren förbi och lyste upp världen, till och med en fluga hade hittat fram. Vi tillbringade några timmar i en soffa i solen, skönt sällskap och inga problem i världen, i alla fall var de långt borta. Det går nästan inte att beskriva underbarheten i en sådan här dag.


Mitt hår är just nu i sitt trassligaste läge, ska tvätta håret med balsam ikväll, det kanske reder ut några tovor. Men någon poet sa mig att hur trassligt garnnystanet än är så springer katten ändå efter det.


Kriminologi? Kan det vara framtiden? Jag för just nu en diskussion med mig själv. Jag kanske inte kan sätta dit bovarna men jag kanske kan förstå dem?Matlådor, never ending story. Trött på dem, Jag vet vad jag vill med framtiden - slippa göra matlådor varje dag.

Glömde sojabönorna på spisen förut, svart kastrull, déja vu? Har det hänt förut? Det luktar fortfarande. Blev inga sojabiffar till imorgon.


Turkisk yoghurt, om jag fick välja en sak att äta resten av livet så skulle jag lätt välja den. Jag älskar den. Helst äter jag den rå som den är.


Lev Väl. kram och puss.

                                                                 
   

Att öka eller att minska storleken på centripetalkraften?

Denna intressanta svängande kraft som gör att vi svänger när vi åker skidor.

Jag har inte skrivit på ett tag, varit borta hela helgen och nu är mitt huvud fullt av mosade tankar om skidåkning. Har börjat skolbänken och steg 4, det känns roligt, kul och jag kan inte längre åka skidor. Inget är längre svart eller vitt om skidåkning – allt är en gråzon och det finns ingen sanning. Sanningen ska jag skapa själv som skidlärare. På denna nivå handlar skidåkning om extremt små fina rörelser som inte påverkar något eller påverkar allt, om man kan fixa dem vill säga. Teorin säger en sak och mina kroppsdelar en annan. Det är krafter som vill dra en hit och dit och ingenstans alls.
Att skidåkning kan skapa så mycket känslor. Ena stunden total eufori och nästa totala bedrövelsen. I måndags ville jag ta av mig skidorna och gå ner för backen, höll på att kasta in handduken vid lunchtid igår, gråten var nog inte långt borta. Önskade att jag var en vanlig skidåkande turist lycklig och ovetande om vilken greiska skidåkning kan vara. Några timmar senare hade någon liten polett trillat på plats och det var skoj igen. Imorgon fredag puckel och offpist, ser fram emot det.

Vi var i Klövsjö och skidlärar SM i helgen. Sov 100 personer i en gympasal, trångt som packade sillar. Som när man var på fotbollscup i sina ungdomsår long days ago. Mycket mysigt och obekvämt. Slapp i alla fall luftmadrass. Tyvärr bara 3 duschar på ungefär 50 tjejer, och 2 toaletter där pappret tog slut första kvällen. Det var solsken och glassigt hela lördagen, agerade åskådare och hejaklack åt alla tävlande. Sen var det bankett, trerätters och röj på kvällen.

Jag åkte med två finlandssvenska pojkar förra veckan. De goaste jag åkt med på länge, kanske ever, ville inte lämna tillbaka dem till föräldrarna. Underbar mumintroll dialekt, kan man avla fram barn med sån? Den minste var 3 och ett halvt år, första dagen ville han inte riktigt ploga. Men han pekade upp mot de röda backarna och frågade helt självklart på muminspråket:
- Men varföör åker vi int där uppä?
- Jo Mattias det kan vi göra men då måste vi öva lite på att bromsa först.
- Jaa men då göör vi deet.
- Mattias skulle vi försöka att göra en plog?
- Ja men jag orkar ju int.
Mattias kom sig sedan och gjorde sista dagen skärande svängar i röd backe och allt var lätt som en plätt, när vi skulle åka i skogen frågade jag om han trodde att det fanns några djur där, björnar kanske? Men då tyckte Mattias att jag var riktigt dum och var tvungen att klargöra hur det kan gå till för mig:
- Björnen kan ta sin tass på ditt ansiktä, vill du dää?

Vaknade tio i sex imorse, solen sken och min rullgardin är vit. Ätit frukost nu, kiwi och dinkelbröd. Idag blir det banåkning hela dagen.
Ha en lovely dag.


Internationella kvinnodagen

Jag skulle vilja skriva ett häftigt inlägg om denna viktiga dag. Men jag sparar det till nästa år. Får inte rikitgt inspirationen här framför Mia och Klara på tv, fast de är häftiga tjejer.

Braiga saker just nu:

Att skidåkning är sagolikt underbart ibland. Det bästa som finns i livet när det ligger en ny decimeter pulver i backen och man bara flyter.

Att det blir sommar varje år igen. Att få smaka salt om läpparna. Fast det känns ljusår bort när det idag har snöat cirka alla mina vakna minuter.

  

Jag Skriver CV, försöker att få det att låta som - Hej jag är bra!

Det går långsamt.

Jag skulle vilja skriva ett galet och urflippat CV, Hur gör man för att inte låta boring och inte oseriös? Hur gör man för att låta som en som alla absolut måste ha? Hur gör jag för att låta precis som jag är?

  

Det var skönt på förskolan förra sommaren, krabbfiske på stranden och bada i poolen på altanen. Kan hända att jag hamnar där en aning i år också.

  

Fem dagar sen SM helg och sen en vecka i skolbänken i backen. Skönt med en kort paus från jobbet.  Ibland känns det lite som 9 till 5 jobb och man längtar efter lunchen, det får inte göra det.

  

Är lite sakning efter alla hemma.

  

Och var är solen? Den ska bannemig ta och pallra sig hit nu när halva mars snart har gått.

  

Sen undrar jag om det är någon som vill följa med mig på hultfredsfestivalen? Jag tänker mig gummistövlar, tält, våtservetter som enda hygientillgång (nästan som på segelbåten mamma), cornflakes i öl till frukost och en massa bra musik. Jag vill dit. Typ 5 år för sent.

Handtag, famntag, klapp och kyss till er.


Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, lev med det.

Nybäddade lakan, de gör världen till en ljuvligare plats.


I Lördags blev det riktigt rolig utgång.  Förfest med väldigt trevliga tjejer och sen dans, dans, dans på hc, pizza mitt i natten och promenad hem i snöstorm. Är glad och nöjd för att det var så kul. Träffade en gammal klasskompis från donner, skoj och längesen, vi var riktiga dudes på den tiden. Vilken stockholmska du snackar Louise sa han. Jag ursäktade mig, skyllde på stockholmsveckan och pekade på tjejerna jag dansade med. Sen dess försöker jag ihärdigt tänka på hur jag låter. Vill inte bli tagen för någon jag inte är liksom.


Vi ska åka på skidlärar SM till Klövsjö/Vemdalen nästa helg. Jag ska inte tävla i år. Jag fegar, håller mig inom trygghetszonen liksom, (feghetszon) tävlar jag inte kan jag inte bli besviken, men icke heller överraskad förståss. Vi åker en buss och alla ska ta med sig sovdon, hur många har typ liggunderlag eller luftmadrass här uppe? Typ noll, det får bli till att ta med bäddmadrassen, får den plats i en ryggsäck tro?


Kollar kläder på Internet, är himla shoppingsugen, försöker uppdatera mig på modet utanför denna lilla vita kokong. Här är det mest färggladast och hängigast skidbrallor som vinner. Och rätt lins på gogglesen.


I onsdags hade varken jag eller Jojjo någon sista lektion så vi gick och bubblade. Vi smet innan jobbet var slut. Kände oss som skolkare, men vi tog det som lite rekreation för trötta och ömma skidåkningsbenmuskler. Sen lade vi upp ett försvar med argument om att vi faktiskt drar in en massa pengar till detta enorma företag och inte kräver mycket tillbaks så då tyckte vi att ett litet bubbelbad inemellan nog inte kunde anses så allvarsamt.


Jag bakade bröd igår, nyttigt dinkelbröd. Tyckte att det blev lite tamt i smaken, får ta och krydda till det lite nästa gång.


Har just ringt en advokat som behövde lite hjälp med var i svängen hon ska börja kantningen av skidan. Haft lektion med henne och hennes man i veckan, sjukt goa göteborgare. De jobbade båda som advokater och hade egen byrå, de drog ner den glamorösa bilden av yrket något men gav en del inspirerande vinklar. Jag lärde mig nog lika mycket som de på våra timmar, de erbjöd mig praktikplats också, spännande eller?


Igår hade vi tjejkväll och hejdåkladdkake mys för en tjej som ska åka till Canada. Tråkigt att hon ska åka för hon är kul och känns som om vi höll på att bli ett gött gäng. Kladdkaka med dumle i är goa grejer.


Trött idag, skulle behövt att inte vara det, kan man dricka kaffeglas på kaffeglas? Svaret får efter överläggande bli ja idag.
Pratar med bror på skype, inte avundsjuk på honom, tentaperiod med 10 tentor på två veckor. Mycket kaffe där.

Fredag är lunch på Wärsan, ska ta och knalla upp för att äta med alla andra som jobbar idag.
Sen måste det bli lite träning, kondisen är inte vad jag önskar.

Ajöss med er.

 

Lite dans efter kladdkakan.


RSS 2.0