sommar som allra bäst.

Igår var jag och syster hos mormor och åt stuvade morötter och belgiska jordgubbar med socker och grädde. Och så tog vi en sväng på stan och jag hittade en alldeles ljuvlig röd klänning med vita prickar på beyond retro, den är alldeles ljuvlig och jag bara längtar efter att få använda den. Den affären är helt underbar, allt är secondhand och man kan liksom känna hur mycket roligt alla kläder har varit med om.
 

Östergötland, vi åkte båt ganska mycket. Åt stoor glass på ett smultronställe vid göta kanal, glassöverdos och lite lätt illamående blandad med ångest. Vandrade upp på berg med fin utsikt och åt mandlar och russin. Var på marknad och köpte fudge och mandelkarameller och en fin ring för 25 kronor. Vi åkte hem till killen som ska till Nya Zeeland och vara skidlärare hela sommaren och lite längre, vi lekte charader, tittade lite på bröllopet och åt gulblåa dammsugare. När vi skulle åka hem hade vi fått en parkeringsbot på 500 kr, förbjuden parkering hur ser den skylten ut nu igen?

 

Och bröllopet, hur sagolikt var det inte? Hur vacker var inte hon och hur fina är de alltså. Jag är helt betagen.

 

Och jag åkte wakeboard och jag blev mörbultad, jag gjorde det lite för honom för att han gillar det så mycket. Men jag hade ont efteråt. Jag kanske gör det igen, för man måste upp på hästen som kastat av en igen va?

 

 Idag har jag långpromenerat med Anna, sen var det heldag i trädgården, solat lite, pysslat om landet, grejat med lillabåten, klippt gräset och plockat blommor till kransar imorgon. För imorgon är midsommar. Vi börjar dagen med att plocka jordgubbar i ottan och sen blir det kransar och stång och sill och sånger och hela fadderullan.  Nästan som midsommar hos farmor och farfar på Lyrön. Det blir fint.

 


fyra år senare helt plötsligt.

Det är fyra år sedan jag tog studenten, fyra år hallå var tog ni vägen? Alltså tiden flyger. Fast fyra bra år, himla bra. Klokare och visare och äldre ? Äldre definitivt. Fast typ onödigt att sörja över det, livet blir ju bara bättre.Idag var jag på en liten tur på ön med min mor, inhandlade en lite ask med en ros på som jag ska lägga något fint i. Också har vi ätit jordgubbar för att min lillasyster slutar skolan idag. Jordgubbar med créme fraiche är tokigt gott.


Nu när jag har lite tid tänker jag att jag ska börja lägga in bilder.


Ikväll ska jag ha lite kvalitetstid med min mor och far, det blir trevligt. Hej.  

Sommarlov är trevligt.

Hej nu är jag hemma i huset på ön. Det är härligt.


Sen jag kom i fredags har jag packat upp och bott in mig i lillstugan, träffat Jessica Ling och ätit mjukglass med mangosås på avenyn, sått frön i grönsakslandet och rensat ogräs så fingrarna sved, sytt, haft fint besök, cyklat, ätit ckokladströssel som knastrar mellan tänderna, legat på en brygga och läst braiga boken, varit med mamma och pappa på en uyflykt ock köpt en fin liten plasteka och buskar som luktar jättegott, lagat fisksoppa och bakat bröd, firat min mamma med god chokladkaka och tyckt om min familj en massa.


Det är oändligt trevligt att vara ledig, varför är man inte det jämt?Sommarlooooooov.

Jag är fantaskitskt himla glad.

För tio minuter klickade jag på lämna in och hemtentan var ivägskickad och jag är fri, fri, fri!!!

Så obeskrivligt skönt att vara klar.

Nu blir det grillning med korridoren och imorgon tåg hem till min ö.

Quelqu'un M'a dit

Idag är det fransk musik och ösregn. Packar mina kläder för tre månader och förstår inte hur mycket kläder jag har. Jag och Ellen kommer få ta en taxi till tåget.

 

Fast mamma och pappa om ni blir oroliga nu; jag tänkte såhär att jag tar med typ allt så ska jag göra en utrensning när jag kommer hem och slänga massor, en del, lite i alla fall…


Ut på tillfriskningspromenad för att få lite syre och kanske lite bra tankar till hemtentan, för dem är totalt slut nu. Helt slut.


RSS 2.0