Åkt över ölandsbron.

I vår familj fanns aldrig något tvspel. Jag spelade typ supermario några gånger hos kompisar, men mest för att de ville. Jag blev bara nervös och gick med den lille gubben åt fel och hoppade för sent och blev uppäten. Vilket har suttit i hela min uppväxt, jag har snällt och vänligt avböjt oftast som alltid när jag erbjudits en kontroll i min hand. När vännen i höstas försökte få mig att spela skrattade hon mest över att jag efter typ nio liv ändå inte lyckades ta mig förbi monstret. Jag har haft en barndom med ganska stor avsaknad av tvspel. Och jag har klarat mig ganska bra tycker jag. Så när brodern i helgen med fötjusan visade upp sitt nya fina tvspel kunde jag styra mina impovisslingar. Men tji fick jag denna gång. Detta var inget vanligt tvspel. Nej ett sådant man spelar olika sporter och rör på sig samtidigt. På något sätt känner den av när jag slår med kontrollen och träffar bollen som med ett tennisracket. Det var riktigt kul. Jag knockade bror i boxning, åkte lössnö, supersmashade i tennis och var ganska kass på golf.

 

Deras hus var så himla gulligt och fint. Och vi åt en massa god mat som de fixat och donat med. Vi var på Öland och skulle koka bullens pilsnerkorv på triangiakök på stranden men det blåste lite mycket så vi förtärde picknicken på Johannas sommartuge altan. Såg årets första nyckelpiga. Vi drack goda drinkar och besökte studentpuben sjösjukan där det var vilt och galet.

 

Jag vill också odla kryddgrönsaker i ett köksfönster, dela ett badrumsskåp med hans saker på en hylla och mina på tre. Och jag vill ha vårat favoritvin på baginbox att bjuda när det kommer gäster.

 

Imorgon åker jag tåget till min ö och firar lite påsk och träffar en massa jag saknar.

 

Ett skepp komer lastat med vår.

Idag har det varit vår, varmt som nästan sommar. Man blev lycklig i varenda liten centimeter av kroppen.  Solglasögonen är framme, ska få stanna i väskan beredda att användas. Och man behöver nästan inte vantar när man cyklar. Jag tror på våren i Lund. Snart sitta på balkongen och ropa efter fräknarna. 

 

Och jag har köpt ett par nya converse. Alldeles vita.

 

Det var sittning med klassen i helgen. Rocktemat med tillhörande nitar och svart och sådant kändes lite obehagligt och inte helt som min grej så jag bar en blågrön rockring. Det är svårt att rocka rockring, speciellt när man druckit två glas vin. Men det hade varit roligt att kunna, jag kanske ska ta och öva lite, ifall jag någon annan gång skulle vilja hålla ett litet uppträdande.

 

Igår var världen en dag där människor bara dog. Läste ett rättsfall med en pojke som blev ihjälsparkad. Var på bio, väldigt fin och sorglig historia. Några dog. Och sen var det efterlyst på tv, där människor också dött för att andra gjort hemska saker. Blev lite matt och tänkte att jag ska bli en bättre människa så kanske världen skonar mig och låter alla mina finnas för alltid. Typ inte gå mot röd gubbe, eller tjuvåka på tåget. Jag ska till och med plocka ur diskmaskinen varje gång jag ser att den är körd.

 

Åker till broder i Kalmar imorgon. Ska bli så skoj att få se deras lilla hus och kudden de sytt till bänken där man sitter och tar på sina skor. Också ska vi grilla och åka till Öland.

 

Nästa vecka är det påsk och den ska bli hemma med familjen för första gången på flera år. Himmla bra.

 

Molotov Jive, Hold me tight (like a gun). För bra för att inte lyssna på.


Chorizoglass och drunkningsvarning i badhus.

Jag har simmat med Ellen. Det var jobbigt, fick kallsupar och blev trött. Fick simma på för att inte Ellen skulle spurta ifrån mig, och jag som trodde att jag skulle vara den vältränade på pappret av oss. Nej Ellen bossade runt mig i bassängen och beordrade att vi skulle simma utan ben, när det var utan armar så höll jag på att sjunka och fick fuska lite utan att hon såg. Sen kom det vågor i bassängen och det kändes som att vara mitt ute i en storm fast i ett badhus. Så vi tog oss upp, med nöd och näppe då vågorna nästan drog tillbaka mig ner från stegen. Det luktade väldigt mycket klor av handduken i mitt lilla rum efteråt, men det var trevligt. Och eftersom jag fick ett klippkort med några gånger kvar av Ellen så kanske jag tar mig dit för en liten simtur igen.

 

Vi var på en rättegång. En dotter som sa att hennes mamma slagit henne med det sa inte mamman. Det var otrevligt och lite sorgligt att höra en femtonårig flicka säga att när det är dåligt hemma är det katastrof.

 

Jag har varit i Östergötland och firat en pappa som fyllde 50. En dag som gick i korvens tecken. Vi vaknade klockan 7 av sång och 20 personer som grillade korv på altanen. Sen var det stora festen på kvällen, sång med gitarr och fina tal och en massa presenter. Pappan fick 11 Whisky flaskor, varav en på 4 liter. Hoppas han inte dricker alla på en vecka. Det var korv i alla maträtter, lammkorv på förrättstallriken, isterband till huvudrätten osttallrik med chorizoglass till efterrätt. Något av det konstigaste jag smakat, kanske inte världens fullträff. En rolig kväll och tryckare med en fin rödhårig sista dansen.

 

På lördag blir det sittning med klassen. Rocktema bestämt och jag jublar inte. Jag kommer inte komma i svartmålning och nitar, jag kan bara inte. Så det får bli något annat.

 

Jag skulle vilja ha Sälen på cykelavstånd mest just nu. För solen skiner där nu och gör den världen så vacker den kan vara.
Och snart kommer snön var underbart sorbet-mjuk. Och jag skulle vilja ha solglasögon och få lite färg på mina likbleka kinder. Och det finns en tågbiljett för 220 k.

 

 


gula vårtecken och vasaloppet.

Idag är det vasaloppsdag. Har hållit utkik efter en limegrön fartdräkt men har inte lyckats få syn på den, hade varit så skoj att se honom på tv, speciellt om han vinkat

Är lite trött idag, det var karnevelj igår, en stoor fest med show och 2500 personer  i en idrottshall som uppladdning inför karnevalen i Maj. Det var riktigt skoj, förfest kl 4 på eftermiddagen med den grupp som jag ska jobba med och vi hade blått som tema, hela jag var blå. Vi är mat-intern och ska laga mat till alla som är med i festmästeriavdelningen under karnevalen.


 Idag är en riktigt skön söndag, powerwalk och sett gula små vårtecken, pizzabak och häng i korridoren, virkat lite och läst tre sidor i en bok.


Denna vecka blir en bra, gå på rättegång, fira klasskompis, planera omstyling av uppehållsrummet från 70-talet, köpa en fin klänning, åka till Rimforsa och gå på 50 årsfest.

 


sol och vår

Solen lyser och det är helt förbaskat underbart. Det är ljusare och det är en vår på väg. Jag vaknar av att det är ljust på mitt rum och jag äter frukost när det är ljust fast det är tidigt.

 

Nu sitter jag här och hickar och återhämtar mig efter att ha sprungit så fort jag kan 5 gånger i 400 meter. Blev så dödstrött så jag nästan la mig ner på den grusiga trottoaren.

Typ trött kommer nog en rödhårig vara på söndag när han åkt flera mil på längdskidor. Fy valingen vad jobbigt och duktig han är.


Hej igen, det var lite längesen.

Nu är rullväskan åter i Lund. Den har fart och åkt och dragit, släpats längs snöiga eller slaskiga vägar en del det senaste.

 

Jag har varit i Sälen lite grann. Jag har skrivit en hemtenta, jobbat i skidskolan och träffat många trevliga danskar, frusit ofantligt om mina tår och näsa och kinder. Många vita köldfläckar i ansikten under de kallaste – 25 dagarna. Jag har haft så mycket kläder på att jag knapp kunnat vrida på huvudet, och tre par vantar så jag inte kunde greppa liften själv. Jag har bakat små söta semlor, lyssnat på höga hejaskrik under alla OS kvällar, tittat en del själv men mest inte. Mest kommenterat onödiga saker som braiga svenska längdåkarkillens fylliga läppar eller ställt frågor som avslöjar hur lite jag hänger med trots att jag sitter i samma soffa som fanatikerna. Jag har haft svårt att dölja att jag inte varit överdrivet intresserad av typ curling och hockey och längdskytte.

 

Och så har vi ätit sushi på skönaste restaurangen en vanlig tisdagkväll efter hårt slit på gymmet. Det var väldeligen mysigt och gott i högsta grad, sushi ska bli min nya favorit.

 

Sista dagen innan hemfärd hade jag en tretimmars lektion med två danskar, var ganska opeppad men den blev grym, vi hade görskoj, åkte skog och pucklar och rejsade i skicrossbanan.

 

Det var lite tungt att dra iväg väskan sätta sig på bussen därifrån.

 

Det blev ett stopp hos farmor och en lång frukost med skratt och hennes fina minnen. Hon kan prata om farfar så väldigt fint så jag blir tårögd.

 

 

Sen åkte jag med Anna och Henke i bilen till Lund. De skulle på bal på slottet så jag skålade och vinkade av dem. Tyckte de var rysligt snygga och önskade att jag också fick gå på en bal och vara så fin man kan arm i arm med en kille i vit fluga och byxor med revärer.

Dagen efter kunde man känna en millimeter av våren när vi promenerade in för att äta lunch. Jag åt falafel för första gången, några slags svårdefinierade friterade grönsaks bollar i en brödrulle med sallad. Det var helt okej och ganska gott.

 

Nu ska jag börja läsa lite böcker och fokusera på att vara här jag är. Försöka iallafall.


Love


RSS 2.0