honunugsvatten a la stöldgods

Gårdagen blev lite ljusare, först kom solen och sen cyklade jag ut och träffade mina klasskompisar. Vi satt på en uteservering och pratade småstjärnorna och lumpen. Sen gick vi och åt varm ciabatta på café ariman. Antagligen jättegod tyvärr kände jag inte så mycket smak för den här mastodont förkylningen. Sen åkte jag hem och drack vatten med honung och citron på plastburk. Undrar varför jag aldrig druckit det förut, kanske för att jag aldrig har honung eller citron hemma. Det hade jag inte igår heller så jag fick stjäla lite av ovetandes korridorvänner. Men det är nog lugnt. Honungsvatten känns som nya inne grejen nu, skönt och lent i halsen.

 
Nässpräjen var ingen bra grej, när jag skulle spaya i natt glömde jag ta av locket så det kom inget in i näsan men rann ner i handen, så det blev liksom ingen effekt. När jag väl fick av locket och sprutat in så kändes det som det blev ett hål upp till hjärnan, ont gjorde det också.


Idag har vi ätit brunch på nation och kramats hejdå och sagt ha en bra sommar. Det blir lite konstigt att inte träffa alla på flera månader. Men som tur är finns ju internet så man kan säga hej där om man vill.


Nu blir det skriva skriva hemtenta. Och ikväll ska jag äta ananas.



Också skulle jag vilja hälsa till min mamma på mors dag. Du är världens bästa. Du slår alla andra och jag älskar dig.

 


Solhörnan jag blir din snart.


Hej jag är sjuksjuk sjuk typ och måste få tycka synd om mig själv någonstans. Hemtenta och arga bihålor som gör ont i hela ansiktet och huvudet.

Har varit iväg och köpt min första nässpräj, tycker det är hemskt obehagligt att spraya i näsan, nu rinner det snor i 30 sekunders intervaller. Tur att jag har mjukt toapapper.

Var bara tvungen att gå en sväng på loppisen och hittade några jättebra grejer, en blommig långkjol och levis original för 20 kronor. Och köpte megastora päron på torget. Ett sådant och två skedar blåbärspaj från igår fick bli lunch. Kom tillbaka alldeles svettig och trött.  

Dricker te, borde plugga hemtenta men är så trött i huvudet att det blir en mening i taget. Lyssnar på Thåström och Neil young -  Heart of gold - helt grym.

Vill ha fredag och ledig och vara hemma på ön. Snart där.

sommar vad jag vill och lite till.

Jag ska egentligen läsa i en bok om sociala normer men mitt huvud är trött hela tiden så jag längtar till sommaren istället.

 

Det här vill jag göra.


Gå på Astrid Lindgrens värld, för det får man väl som 22 åring? Får eventuellt kanske muta med ett litet mindre barn som täckmantel.

 

Lära mig åka wakeboard, kanske om det inte blåser och jag inte är kissenödig. Och om jag kan ställa mig upp på första försöket.

 

Plocka musslor och koka och äta dem.

 

Läsa böcker, jag har samlat en liten lista, ska ge mig ut på jakt efter håpas att du trifs i fengelset för jag tror att den är bra.

 

Segla min lilla båt.

 

Ligga på en klippa och smaka salt och känna hur solen är varm på hela kroppen.

 

Plocka jordgubbar.

 

Hälsa på Johanna och Linus på Öland, kanske titta på slottet.

 

Träffa alla underbaraste vännerna. Alla jag träffat alldeles för lite det senaste året.

 

Jobba förstås, och det ska bli himla roligt.

 

Sova på hotell, äta frukostbuffé, mjuka hotellakan och pussar.

 

Plocka blommor.

 

Sy.

 

Promenera, strosa och filosofera.


karnevaaaaal

Det har varit karneval här i stan. Alltså så himla görskoj. Vilken fest, vad mycket folk och häftigt och allting. Varit på kabaré och revy och dans och cirkus, och tittat på tåget. Imponerad av allt. Och suttit på en filt och druckit vin. Och fint väder också. Trött imorse och idag och konstaterade att mitt ena ben och fot har ådragit sig lite småskador. Foten är lite plåprickig efter att blivit påhoppad i hoppborgen (hoppborg en av topptio under helgen) och benet har några ömma märken efter att vi efter cirkusen kände för att hitta på lite akrobatik, men det gick lite mindre bra.

Karneval galet himla bra helt enkelt.

Ett dyrt bröllop.

Det kungliga bröllopet kommer kosta tjugo miljoner svenska kronor. Tjugo miljoner.

Tänk vad mycket bra saker som kan göras för tjugo miljoner. Jag tänker på tjugo miljoner och barnen i Rosengård. Eller i Rinkeby. Eller varsomhelst. Jag tänker på skolor och lärare, fritidsgårdar och vuxna som skulle kunna finnas för dem som behöver. Saker att hitta på för de som kanske funderar på tokigheter. Tjugo miljoner är väldigt mycket för ett bröllop.


ovett och onödigt

Igårkväll var väldigt trevlig med glada och skrattiga tjejer, vi åt god fläskfilégryta på Östgöta nation, drack först te och sen rött vin och skrattade lite till. När borden skulle städas undan för nattklubbsaktiviteter gick vi vidare till en bar som inte var nation. Där kostade bubbelvattnet mer än ölen på nation. Men det var lite flottare och jättetrevligt.

 

Idag har jag promenerat med härliga Emma från Sälen. Vi gick långt och länge utanför staden så jag kom hem med en blåsa under ena foten. Typiskt onödigt. Men skön promenad.

 

Och nu är det fredagkväll på denna långa helgen och jag ska bara vara hemma här i mitt rum, tokigt skönt när man är tråktrött och har blåsa under foten, läser bloggar, facebookar och kollar på svtplay, ungefär inget vettigt alls. Men en del av livet måste få vara lite ovettigt för att man ska orka med det vettiga. Har ätit fruktsallad och russin och nu min nya favoritgrej frysta bär med matlagningsgrädde. Smakar lite sommar och farmorochfarfar.

 

Imorgon ska vi städa här på nationen och bli bjudna på mat. Och jag ska ringa min lilla söta Johanna.

 

 

 


Magnolia.

Jaha det är tokgrått och regnar och känns som november utanför fönstret. Var är våren som brände mig tomatröd på bröstet för några veckor sedan?

 

Jag hade pojkbesök i helgen. Vi gjorde typ….. ingenting. Gick lite på stan, strosade i stadsparken och beskådade ankorna, lagade mat, gick på bio och ja mest myste. För vi är ganska bra på att tänka och prata om vad vi ska göra men vi genomför ungefär en femtedel av det, för tiden liksom flyter iväg.

 

Det var sannerligen inte lätt att komma igång att plugga efter urladdningen från tentan och en underbart pluggfri helg. Jag fick liksom muta igång hjärnan. Men nu håller vi på lite med hedersvåld och det är väldigt intressant men otäckt så det slår knutar i hjärtat. Har läst Fadimes tal, det hon skrev innan hon blev mördad av sin familj för att hon ville leva sitt egna liv och vara kär i vem hon ville. Det går inte att förstå ens en liten, liten bit av vad det handlar om, det går inte ens att försöka förstå varför eller hur det skulle kännas.

Det enda man kan göra är att vara väldigt glad för att man har det väldigt bra.

Och det är jag. Hela tiden och varje dag.

 

Idag är det för förkarneval med lekar och sånt och picknick. För nästa vecka är det karneval på riktigt och det blir förskräckligt skoj. Jag önskar bara lite sol just nu.


Jag har gått och funderat på hur fina de där vita träden i alla finaproffessorstads trädgårdar är, och att jag önskar mig ett sådant i en trädgård när jag får en sådan någon gång. Blommorna ser ut som små vita-rosa fågelungar. Ellen lärde mig att de heter Magnolia. Det låter farligt på något vis. Men det är himla vackra.


tentabubbla

hejhej hej.

jag tentapluggar frenetiskt. går runt i fett hår och mjukisar som snart faller isär och dricker en himla massa te som bara rinner genom kroppen.

ska tvätta ansiktet, dra på mig ett par jeans och spendera eftermiddagen i tysta läsesalen på bibblan.
Har ångest-oro-stress deluxe inför denna *%&=¤#"%&(/())-tenta.

Tur att man kan få sms på sin mobil som gör en glad ändå. Från någon som fiskat en gädda och undrar ifall han ska ta med den till mig så vi kan göra paté.

Fri imorgon kl 13. Blir en ljuvligt skön helg.

Omtenta är typ topp tio över onödiga ord.

Sommarlov kan vara ett av de bästa.

Nu köttfärssås för typ femte dagen på en vecka.

livet är härligt ändå. Hej.


Jag gillar Lund.

Ikea, det finns busschaufförer som inte har så mycket tålamod med ovana bussresenärer som inte helt och hållet har koll på exakt i vilken hastighet man ska lägga på resekortet på reskortapparaten. Vi handlade fina gardiner med blå blommor till korridoren och lampor som tydligen saknade en liten löjlig mojjäng för att kunna hängas upp. Varför följer inte en sådan med när man köper den och Varför står det inte isåfall med stora bokstäver någonstans att man måste köpa till en sådan konstig liten grej för att man ska kunna använda lampan?

 

Helgen var en grym en, vi stekte på balkongen som var jättevarm och snackade skit och pluggade alldeles för lite. På kvällen var det grillning och korv med bröd med senap med whiskysmak.

 

Sen var jag hemma och fick ett sommarjobb jag ser fram emot en himlans massa. Rödhåringen lämnade sälenvärlden med en silvrig bil som var full med hans alla ägodelar och alla mina skidor. Vi invigde lillstugan för i år och längtade till sommaren.

 

Sen var det valborg och en väldigt rolig dag. Trots ösande regn och paraplyer när vi skulle picknicka med tusentals andra studenter i parken blev det en alldeles toppendag med mycket dans och skratt och vin med rysligt bra tjejor. Lund grymt på valborg.

 

Igår gick vi och tittade när en massa män sjung att vintern rasat ut och att våren är här.

 

Nu ska jag våndas och stånka och stöna och kedja fast mig vid lagboken och sedan andas ut som aldrig förr och vara glad att jag gjort min sista hemska salstenta på lång tid. Men det luktar blommor när man går på promenad så det är fint.


RSS 2.0