kärlekssöndag och gråtfilm.

En söndag som den här kan man ha det ganska roligt fast man är inne och pluggar hela dagen.

Man kan dansa tryckare när man borstar tänderna och få ett rostat bröd utskuret som ett hjärta.

Och man kan ta en liten ta luft promenad och bara bli helt tjusad av hur vackra färger träden har just nu.

 

 

 

Och igår var jag och Ellen på en klump i magen och gråt bio. Engelen. En sann berättlese. Om missbruk, kärlek, misshandel och om sår och prostitution och om utsuddade gränser. För vissa kan heroin vara ängelen som löser upp knuten i magen en stund. När man förstår sånt blir man så tacksam för att man vuxit upp i en värld där det alltid funnits ett kylskåp med mat så man aldrig behövt dricka slattar ur ölflaskor till frukost.

 

                                       

                

                                                              
                                          


Väldigt trevligt att fylla år.

Det står en livs levande symaskin på mitt skrivbord. Som är min. Jag kan inte riktigt fatta det.

 

Min familj var här och hade med sig den. Och en signerad håkan hellström cd. För bra för att vara sant. Vi hade en väldigt mysig dag, år brunch inne i stan, blev proppmättta och promenerade sedan runt universitetsområdet i solen.

 

För jag fyllde ju år. Födelsedagen var hur bra som helst, frukost med tända ljus, hemmalagad risgrynsgröt och vita rosor.

 

Och sen matlagning tillsammans, biffar och mögelostsås och sedan chokladig kaka med korridorsvänner. Och världens finaste kille hade köpt väldigt fina saker på en väldigt louiseig affär med massa söta saker som jag sa att jag tyckte om när vi promenerade förbi en gång.

 

Också har jag med hjälp av honom en pulsklocka i min ägo. Nu ska jag börja springa och mäta pulsen och tävla med mig själv.

 Två teknikprylar på en vecka.

 
Sen hade jag lite sconesfika med mina klasskompisar, fick choklad och liljor, jag som inte ens hade sagt att jag fyller år.

 

Nu är det fredageftermiddag. Jag är trött fast jag sovit vila alldeles för länge och jag måste skriva en uppgift för att vara nöjd med mig själv och kunna ta fredagkväll och kunna fortsätta med hemtentan imorgon.

 

Men jag ska också ska jag sy på min symaskin. Förstås.                                    
                                    
                                    
                                                              


solighet och manlighet.

Jag ska skriva hemtenta men jag vet inte var jag ska börja för den är så oändligt stor. Känns det som. Så jag skriver lite här så länge.

 

Helgen var solig. Fikade på uteservering och det var varmt och mysigt tills jag spillde en yoghurt med honung och musli grej i knät. Då blev det mest kladdigt och pinsamt, såg hur de vid borden bredvid låtsades som att de inte tittade.

 

Det var en del plugg i helgen också. Har hittat braiga stället att plugga på uppe på teknolog området. När man kommer dit en söndag kl 10 kan man ju tro att det skulle vara ensamt där men så är det inte. Där pluggas det hej vilt både lördagar och söndagar.

 

Jag har läst en väldigt bra bok. Masculinities and crime. Om hur män lever upp till sin maskulinitet på olika sätt. Män behöver sin maskulinitet. Kriminalitet är ett sätt att leva upp till den. Att råna, slåss, våldta är sätt att leva upp till sin maskulina identitet för dem som inte kan göra det på vanliga sätt som att vara bra på sport, studera, ha framtidsutsikter och få ett arbete som lönar sig. Få respekt på andra sätt. Hur marginaliserade pojkar och män inte har tillgång till traditionella sätt att leva upp till sin maskulinitet och då får ta till alternativa sätt. Den är sjukt bra, alla borde läsa den. Jag har börjat analysera manligheter omkring mig och tänker lite att det vore bra om män inte skulle behöva känna att de måste vara så manliga.


Förutom att läsa har jag ätit sushi och lagat mycket god köttfärssås med mycket kuckelimuck i. Tittat på en bra och ganska hemsk film, Brothers. Om hur skadad en människa som varit med i krig och utsatts för tortyr kan bli.

 

Jag har också virkat ett blått pannband som passar bra nu när det är kallt om öronen när man cyklar.

 

På söndag kommer min familj och mormor hit. Det ser jag mycket fram emot.
korrupt onsdag

Alltså kaffe är galet gott ibland. Eftersom jag inte dricker det dagligen är det lite som något förbjudet jag bara unnar mig ibland. Som idag när jag sitter fastklistrad vid mitt skrivbord utan att ha borstat tänderna och läser om korruption i Ryssland.

 

Igår var en väldigt bra tisdag. Vi sprang ut i en ravin i utkanten av staden och gjorde fartlekar så jag nästan trillade ihop av trötthet. Sedan åt vi rotfrukter och kyckling med bearnaisesås. Sedan tittade vi på kärleksfilm och somnade.

 

Idag blev lite tyngre. Men jag hoppas på att skingra bort lite jobbigt på fotbollsträningen ikväll. Sen är det tvonsdagkväll.

 

Tittat på Anneli på svtplay. En tosig tjej som är kär och glad för att någon har sagt att hon är bättre än knark. En ensam väktare som sätter fram två brödskivor i en brödkorg på bordet. Bara så gulligt.

 

 


Mysig hösthelg

 

Jag har haft en härlig och mysig helg hemma med mina allra käraste och näraste. Vi var på kalas för farmor med pappas hela släkt på ett väldigt fint ställe där allt nästan var vitt och gammalt och med rosor på. Ett himlans fint kalas, med många kärleks ord.

 
Om jag hade sagt någonting till min farmor hade jag sagt, att du får mig att känna mig särskild på ett väldigt fint sätt. Att jag älskar att sitta och lyssna när du berättar om ditt liv. Att det är underbart att komma hem till dig och känna att man är så välkommen och att tiden nästan står stilla. Att det är underbart att vi kan skratta tillsammans och prata minnen och att jag ibland får blinka bort en tår.

 
Det var trevligt att vara hemma med hela familjen. Vi promenerade i höstvädret. Det är hemskt vackert alldeles precis just nu. Vi drack en del kaffe. Bakade äppelpaj på trädgårdsäpplen och tittade på dålig skräckfilm. Vi diskuterade politik och människors lika värde över ost och vin vid köksbordet senare på lördagskvällen.


RSS 2.0