Tack någon för öronproppar säger jag bara

Har festvilliga grannar på våningen under, mycket lyhört. Man sover gott tills propparna har hoppat ut och man letar frenetiskt efter dem i sängen med en stark rädsla för om man inte skulle hitta dem och få ligga sömnlös till gryningen. Också fantiserar man ihop meddelanden man ska sätta på deras våning, i stil med Fett med musik 04.00 ? – Nej!

 

 

I övrigt har jag en lugn och skön helg, pysslar lite, kollar dokumentärer, spela träningsmatch. Läser om brottsbalken och brott mot liv och hälsa. Funderar femton gånger på att gå och borsta tänderna och att dammsuga.

 

 

 

Är lite lätt besviken över att vädret bestämde sig för att bli kallt igen. Var fett kallt att träna fotboll utomhus i 10 minus i onsdags, ansiktet blev stelt och man började sluddra på slutet.


Måla handarbetskorg vs göra framåtvolter i en japansk skidort.

Denna helg har spenderats en del i målarkläder, vi har målat möbler i korridorens glömda rum. Det som förut såg ut något som ett avstjälpningsställe för möbler och grejer ingen ville ha börjar nu likna något ljust och trevligt. Fredagkvällens följdes av middag med hemmagjorda hamburgare a la typ 150g+ och marängswiss. Och kontorsstols åkande i korridoren, ärtkastande från balkongen och ganska mycket dans.

Jag har även målat några lite grejer inne på mitt rum, nämligen två korgar, (ett släktdrag). Eller det ena är en låda som jag har som ett litet framförspegelnbord och det andra är en korg som jag har lite sygrejer och stickning i. En så kallad handarbetskorg. Jag är 23 år gammal. Hur hände det?

Var på trevligt födesledagskalas och åt helgens andra marängswiss. Minglade med okända och som vanligt vid tillställningar i en studenstad som denna frågas det alltid vad man pluggar. Vilket för en kriminologistudent resulterar i typ jaha typ CSI och jaha GW Persson och sedan men vad blir man egentligen och då en lång försök-till-förklaring utläggning som ingen blir så mycket kolakare av.

På schemat mer än måleri en söndag som denna står, tvätt, spinning, läsa lite, laga biffar, kolla solsidan. Så kan man också ha det en söndag här i Lund. Och igen för er som missat det, jag är bitter. Men konstigt när det trillar in sms med: här är brutalt mycket snö, gjorde min första framåtflipp idag, hade mitt livs åk idag. Jaha skriver jag tillbaka då, hade värsta sköna åket på cykeln idag eller läst en fett intressant artikel. Och det har bara gått några dagar av denna fantastiska japan resa......


Nej nu ska jag gå och bädda sängen. Kram!

första dagen sol på en evighet.

Jaha jag visste att det skulle bli lite såhär. Jag får se bilder där killar i färgglada kläder åker fett mycket snö. Och jag har varit på en föreläsning som var tråkig ungefär 80% av tiden. Rättvisa finns ej och vi behöver inte låtsas att den finns heller. Bra ändå är att solen har skinit idag, värmde en millimeter, det är alldeles faktiskt underbart. Jag har inte lika ont bakom tanden längre, var hos tandläkaren imorse, det gjorde ont där så jag fick tårar på ena ögat. Men nu känns det bättre och behöver inte ta sats för att svälja och kan snart börja äta i vanligt tempo igen. Men det har varit ganska spännande att äta snigellångsamt också. Igår var det fotbollsträning och väldigt roligt, blir förundrad gång på gång hur skoj det faktiskt kan vara att håla på med en boll sådär. Sköt skott på mål så jag har lite ont på framsidan av foten idag. Imorgon ska vi ha fixa i korridoren dag och äta matmedmera med korridoren, antagligen alkohol inblandat. Och på Lördag ska jag på födelsedagsfest. Så jag har ju också roligt. Fast det är ju inte femtielva meter snö här. Nu ska jag läsa om rättspsykiatrisk undersökning. Hej.

kefir. och utrensning.

Då har nya terminen börjat, kul att träffa alla klasskompisar. Är mer positiv än jag trodde jag skulle vara när det är tragiskt grått och jag inte är sambo längre.

De här två dagarna har jag sysselsatt mig mest hela tiden. Letat kursböcker på allehanda ställen, secondhandshoppat lite fina grejer, varit på kursintroduktion, fikat med kompisarna, storwillyshandlat, varit på kvinnojouren, köpt garn, tvättat, rensat ur mitt rum på kläder och burit ner i mitt nya förråd. Oj och oj vad mycket kläder jag har, rensade ut lite…. Ungefär en påse.
Och jag har haft ont där en visdomstand trycker sig upp lite till, har därför ätit soppa och filmjölk med banan i små bitar och korvbrödmed smör på. Köpte kefir idag, den smakade som jag minns, lyrön och farmor och farfar, fast på den tiden hade paketet kupoler på framsidan. Och jag ska springa lite också, första gången jag idkar konditionsträning på lång tid, varför är det alltid så där jobbigt att komma igång efter uppehåll? Det kanske förresten inte är så bra att springa med tandont…..



Tog sikte söderut igen.

Kom till Lund igår och solen sken, det var en fin återkomsthälsning. Det var mycket snö här, högahöga vallar längs vägarna och moddigt med snö på trottoarerna, inte döenkelt att dra rullväskan där, svettig när jag kom fram. Det kändes trevligt att vara här igen,ganska skönt att packa upp sina kläder i garderoben, pyssla lite och sedan lägga sig i en skön säng som blivit en dm högre med en till madrass av slaget lite dyrare på ikea. Idag kände jag att det var grått utanför innan jag ens dragit upp persiennerna, och det var det, detta väder inger mig inte hopp. Efter en lång frukost sitter jag här och skriver referenser till mitt arbete. Sätter ut punkter och parenteser på exakta ställen och tänker att det här är då inte livet.

Ska tvinga mig lite till och sedan sätta en färgglad mössa på mitt inte nytvättade hår, ta en promenad till bibblan för att dryga ut källhänvisningen en aning för det ser proffsigt ut. Och köpa garn, jag behöver sticka. Sedan ska jag gå hem och göra det lite koseligt för sen kommer han jag saknat lite grann. Vi ska ha det lite mysigt några dagar innan han sätter sig på ett flyg till andra sidan jorden och flera meter snö.

 

Idag fyller också min älskade storebror 25 år. Och kommer hem från Thailand påsammagång. Grattis, grattis till dig. Tänk att just jag fick en sån fin och snäll storebror.

                             

Nästa vecka ska jag åka hem till ön igen för att fira honom. Nu när någon åker till japan kan jag ju göra lite som jag vill, och då åker jag gärna hem till huset med en mamma som gör egen fågelmat av dyra nötter och kärlek och pappan som lagar välldans goda såser och kött alldeles perfekt. Och lillasysystern som är en spännande liten person, för det mesta väldigt glad och söt.


210

Nu när jag ändå sitter här och skriver och vill hitta på en massa annat kan jag ju ändå slänga ihop en lite summering sådär av förra året, Som på det stora hela var ganska bra.

 

 

Åkte en massa skidor och jobbade i skidskolan samtidigt som jag pluggade. Nästan lite för bra för att tro det. En alldeles grym vecka i franska bergen med snö så bra som den kan vara, trötta ben och glada känslor. Och jag fick åka slask och känna på det där bästa av ett vårigt Sälen. Fick möta en vår i lund som var riktigt fin och solig, solade och hängde på balkongen. Upplevde en galen karneval med kortege och spex. Sen blev det sommar och Tjörn igen. Roliga, roliga sommarjobbet. Längtar lite efter killarna där nu. Plockade mycket bär och myste. Hade en underbar kväll nere vid vattnet med fin tjej och vin och nakenbad. Tältade och hade skoj mer fler tjejer vid en lång sandstrand.

 

Lite rimforsa också, varmt på en sjö och sen Öland.  Sedan Skagen som blåste men var väldigt fint, kärleksfullt och mysigt.

 

Sen började hösten och en bra kille flyttade dit jag bor. Det visade sig bli lite jobbigt för honom som egentligen ville åka mer skidor. Fick känna på hur det kan vara att sova bredvid någon som inte kan sova. Men vi kämpade, pratade, kramades hårt, andades mitt i natten och sen blev det liksom bättre. Det kom en massa snö i Lund och december blev himla bra. Pulsande i snö, ljus och mys. Sen en alldeles jättefin riktig Jul.

 

Många timmar i bil upp till vildmarken, avskärmad från allt och det var förträffligt skönt och lugnt. Åkte lite skidor med bara skog och tyst runtom, skål och gott nytt med fina föräldrar och så var det med det året.


tvptusenelfa

Hej: ja jag är dålig på att skriva här. Men idag behöver jag skriva lite.

 

Men i alla fall så gick ett år igen. Och jag slås av att tiden går och jag är inte sådär ung-ung längre. Det slog mig precis just precis när jag lyssnar på en mycket fin håkan låt och tänker på när jag låg med den i öronen (mp3 jensofsweden – den var häftigast då) på ett skumpigt och jobbigt nattåg på väg från en lite småvild och väldigt rolig vecka åre. Ungdomens dagar har stilla passerat tror jag bestämt. De gled iväg mycket diskret utan att jag riktigt hann blinka eller fundera. En rekommendation till livet är pausknappar. Till nästa liv hoppas jag att de har uppfunnits.

 

 

Vart tog spänningen i livet vägen?

Jag som ville ha stabilitet, och veta var man hörde hemma, vilken säng som var min och vad man höll på med saknar nu det där, det där ovissa på något sätt. Alltså visst gillar jag det jag gör nu, väldigt mycket också. Men ibland tänker man på allt som varit , suktar lite, undrar och begrundar valen. Tänker att vägar tillbaks ju inte finns. Men ja jag vet hur kalla stortår kan bli.

 

Kanske är jag lite grubblande idag för att jag idag hetsskriver en uppsats som egentligen ska vara stor och maffig och bra men som inte kommer att bli stor och maffig och verkligen inte så bra som jag hade viljat och att jag saknar sälenlandet och skidåkning störande mycket idag. Det är lätt att längta bort och så ni vet. Men också för att jag uppe i vildmarken där jag varit och åkt skidor en vecka fick sånna där underbara, sköna kickar och wowkänslor av att åka skidor.

 

För jag valde ju att åka nysnöad snö istället för att skriva uppsats och sitter därför här idag med ganska mycket kvar att skriva och stånka över…. Också för att jag är lite trött på att alltid ha tankarna på skola i huvudet, tillockmed årets rödaste dagar. Så detta är kanske ett sätt att stånka och stöna lite. . Livet är en strävan som min farmor sa i telefonen idag.


RSS 2.0