En vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin.

Det var korridorsfest i helgen, glad stämning, god vegetarisk lasagne och en del alkohol i ett litet hörn av bilden. Det var tour de chambre, alla hade ett tema på sitt rum med tillhörande aktivitet och dryck.

Hos mig var det mellanstadiedisco. Ni vet, vem dansade med vem? Vem fick chans på vem? Vem hade coolast kläder? Vem fick dansa tryckare?

Det spelades nostalgisk 90talsmusik som spice girls, hanson och myohmy. Vi demonstrerade häftiga disco dansmoves för varandra, vi lekte lady och lufsen med godissnören och gick limbo. Och vi drack bål med hallonsoda och skumgodisar med sugrör i plastmuggar. Det var en mycket trevlig fest och jag känner att jag lärt känna mina grannar lite ytterligare och att det infunnit sig en fin värme här i gemenskapen.

 

Promenerade med Emma från Sälen, det var väldigt trevligt, hon hade lite lätt tentaångest och jag var inte avundsjuk.

 

Har även varit på fotbollsträning i en inomhushall, jag och en tjej från klassen och typ 40 killar. Det var riktigt skoj att spela fotboll igen.

 

Inte mycket annat att prata om just nu, jag har köpt en gardin. Trodde att jag skulle vara gardinlös men omvärderade när jag hittade en väldigt fin. Gammaldags i spets, fast har bara köpt en till ena sidan fönstret, ska känna lite på det och se hur det känns. När jag tänker på gardinen i visa vid vindens ängar så föreställer jag mig att den ser ut lite såhär.

 

Ska laga linsgryta ikväll, men innan det lite gympastyrka och Criminological theory, context and consequences.


Det är kanelbullens dag på lördag.



Embrasses de moi.

 

 

 


Lite stel.

Nyss hemkommen från en spinning och styrkepass, märkte att jag fortfarande hade ont i rumpan sen sist. Det är verkligen skönt att ha kommit igång, var på härlig tantgympa med skivstångsträning igår. Röra alla ramar och ben i olika rörelser samtidigt i takt och en klapp där och ett skutt där. Lite lätt förvirrad ibland men det var väldigt skoj. Lite lätt lagom eller faktiskt ganska svår träningsvärk nu.

 

Har köpt ett nytt te idag, örtte med äpple och tranbär, har inte helt bestämt mig för vad jag tycker om smaken, men det är cikoria i som är en väldigt fin blå blomma som växer på gotland och numer även i en rabatt utanför lillstugan.

 

Peppar för korridorsfest ikväll, tour de chambre runt hela korridoren, alla ska ha ett tema med tillhörande dryck på sitt rum. Sitter och undrar hur seriösa de andra kommer vara…

 

 


Du är honungen i gröten.

Idag är det The Mamas & The Papas – twist & shout som går på repeat.

 

Jag har varit på apoteket och köpt vitaminer. Har fått för mig att jag varit trött och att det har snurrat när jag rest mig upp ibland, och på dessa symptom ställde jag proffsigt och ganska ogrundat diagnosen lätt järnbrist. Så har ätit blodpudding (som egentligen inte är min mat) och nu inhandlat vitaminer som heter kvinna i en fin burk med ett chockrosa lock. De järntabletter jag läste på först var avsedda för kvinnor som önskade öka sin fertilitet. Det behovet kände jag inte att jag har just nu så vanliga en om dagen vitaminer blev bra, och kanske börja äta lite förnuftigare.

 

Igår kom en sådan där attack, en skidåkningsattack. Destruktiva tankar.

Men sen trugar man fram lite positiva tankar. Man får lite uppmuntrande ord någonstans så känns det ganska bra igen.

 

Också får man en låt med vackra ord av någon.






Vitaminer, brustablett med fantafärg och kaffe i blommig mugg.


Tungan blir blå av blåbär.

Har varit hemma på hos älskade familjen, träffade några av finaste vännerna, synd att man inte hinner allt och alla på en helg. Promenerade i varm höstluft och sparade utsikten av det blåa vackra havet. Var och fiskade vid en sjö med Anna. Vi fick inga fiskar men det gjorde inget för luften luktade gott, jag kunde sätta på masken på kroken helt själv och Anna är söt som socker. Och jag har ätit många trädgårdsäpplen med kanel och mammas rotmos som var sagolikt gott och lika orange som en julig apelsin.

 

Håkan Hellström kväll på Liseberg med Jessica Ling var förtrollande underbart och bra. Svårt att förklara, svårt att beskriva.

 

Tillbaka i Lund och det är brottsprevention som gäller, intressant indeed. Funderar på att kanske välja det som yrke när man är färdig här om ett antal år och någon kommer på examensdagen med ett papper där man får kryssa i vad man vill jobba med, då när världen väntar på en. För det är väll så?

 

Vad jag är lite förargad över just nu är att jag rabblar upp en massa måsten att fylla all tid i almanackan med. Typ köpa toapapper och mjölk, kolla om tvättiden är kvar, maila sälenchefen och säga att jag vill jobba dagen efter jag går på jullov, köpa en spetsgardin. Och plugga. Jag ska sluta säga måste, jag blir så trött av det.

 

Har bokat billiga flygbiljetter till kärleken i England. Det ska bli ljuvligt. Det tar bara lite mer än en timma dit med flyget men det känns ändå stundtals så långt bort. Det är på något vis som om skype lurarna gör avståndet längre än långt. Vill hålla handen, vara där, få en slinga borttagen från ansiktet innan en puss.

 

 

Lite bilder

                                                     

                                                         

                                

                               


Undvik institutions vård.

Hur många frukter krävs det för att få kallas fruktsallad?

Äter lunch framför datorn, fruktsallad bestående av banan och äpple. Drabbades just av fruktkoma, kan den botas med en powernap tro?

 

Har hittat en blogg av Elsa Billgren. Är helt betagen. Hon skriver så enkelt och så vackert. Cool är hon också, har bara secondhand klänningar. Också talar hon om för hela världen hur kär hon är och hur mycket hon älskar att hångla. Och om sedondhand fyndade gafflar med rosor på. Jag skulle vilja vara kompis med henne.

 

Har suttit på en parkbänk i solen och egentligen diskuterat det vi skulle ganska lite men haft det ganska skönt. Det är något slags kulturfestival i stan och vips satt programledaren för typ kobra där på bänken framför oss.

 

Eftermiddagen ska avnjutas med 97 sidor av totala institutioner. En bok som är skriven på 60 talet då tvångsrakning fortfarande förekom och allt handlar om att bryta ner och förnedra.

 

Den här veckan har jag och den rödhårige pojken varit tillsammans i 6 månader. Ska bara bestämma vilken dag. Kan ju tyvärr inte bli så mycket hångel för att fira men tanken om ett är ju nästan lika bra.


Glömde nästan säga att jag har köpt en ny penna, blå och grön med små prickar på, det blir så mycket roligare att skriva med en fin penna. Det gör mig glad idag.
Och att jag ska åka hem till alla underbaringar imorgon.



Zucchini och vit yoghurt till middag.

Saint Sorlin. Off pist i Alperna i Frankrike vecka fyra. Håret reser sig när jag säger det högt.

 

Här har inte hänt så mycket annat här, läser och läser. Har målat borden nu, nu är det mesta som kan vara vitt vitt, som jag vill ha det. Det var inte helt jätte smart att göra det inne på rummet. Luktade starkt i näsan och sved i ögonen. Men jag är nöjd, det blev bra även om färgen inte räckte hela vägen.

 

Har fått ett paket av någon underbar i min lilla postlåda.

 

Har hittat Florence Valentin och älskar dem. Lite i stil med Håkan.

 

Imorgon blir det diskussionsplugg på AF borgen. Ett väldigt skönt ställe att socialplugga på eller dimpa ner själv med en bok och en kaffe för elva kronor. När koncentrationen svackar kan man alltid snegla lite under lugg på killen som frenetiskt dricker kaffe ur en termos och äter en trasig smörgås ur en blå ica kasse. Eller lyssna lite med halva örat på diskussionen bordet bakom mellan tjejgänget som mest glider in på vad som hände på nationen kvällen innan.

 

Har nu också joggat i denna stad, hoppas att jag lyckades övertala förkylningen att ge sig iväg.

 

Nu ska jag duscha innan jag har en dejt på skype.

hjärta


Snart bara gula löv.

En grå söndag idag. Det fina höstsommarvädret är passé och utbytt av blöta gator och luft som viskar att jag snart kommer att behöva vantar när jag cyklar. Martin åker till England idag, han fick en hejdåpuss på flygplatsen i mobilen imorse.


Det är jag och böckerna idag, självdisciplinen säger 60 sidor brottsprevention.


Förfesten igår var mycket trevlig, träffade någon från sälen och blev bjuden på franskt rödvin inhandlat i Bordeaux av en fransman i t-shirt med texten Ibiza 06.


Det jag ser fram emot idag är en power promenad i min nya signalröda adidasjacka som är en långtiförväg födelsedagspresent.

 

Åker hem till Tjörn på torsdag. Det ska bli väldigt härligt.


Lite reflektioner om det nya studentlivet.

Jag var positiv och trodde att jag bodde i en lugn och fin korridor. Igår kom den inbillningen på svaj för här var fest i köket rakt utanför mitt rum när jag försökte sova. Funderade ett tag på öronproppar när det spelades olika musik från olika håll, högt. Det är mycket fest i lund om man vill. Men jag vill nog inte alltid det. Även om jag drack vin 3 på eftermiddagen på afterschool utan skola.

 

Alkohol blir ett smörjmedel för studentlivet, det är inte förrän efter första glaset vin tillsammans som man börjar prata om annat än väder med sina nya klasskamrater. Det handlar om att hitta sig själv på en ny plats och att hitta andra att bli mindre ensam tillsammans med. Det är många nya att lära känna, en stor klass och inte så mycket schemalagd tid tillsammans. Att promota sin personlighet och lära känna 70 nya människor på 15 minuters raster och akademiska kvartar är nästan ångestframkallande. Jag tror inte att det går på en vecka att bli rotad i en ny stad.

 

Vi var på hälsningsgille i den stora akademiska borgen där föreningar och företag av alla dess slag ville dela ut papper och information och få en att skriva på intresselistor. Man fick ihop en hel lunch på reklamkarameller och en banan med fasttejpad kondom på. Jag listade mig hos en vårdcentral och fick en febertermometer. Det känns lite vuxet och läskigt på något sätt. Nu kan man ju veta exakt hur allvarligt sjuk man är. Vissa gånger har man användning av att inte ha en.

 

Jag har funderat lite på att samhällsengagera mig i något sen jag fick en lapp på pakethållaren om att vara med och hjälpa flyktingbarn. Inga olagliga handlingar eller så utan mer åt läxläsnings hjälpande hållet. Hade varit intressant, också i studiesyfte för jag lär mig i böcker att integration är brottsprevention. Hittade kvinnojouren på mässan och fastnade för deras ideella arbete så ska kanske gå på det där informationsmötet, kan bli intressant.

 

Har storstädat idag, det går ganska fort på 20,4 kvadrat. Plus att sängen tar upp stor yta och det är så mycket grejer under att jag helt enkelt inte kommer in med dammsugaren där, synd det. Sen blev det en liten tripp med tåget till malmö, oj vilken stor stad det är, oj så mycket affäer de hade. Ikväll blir det hem till en klasskompis, som bor i en trea, jösses det är stort. Alltså väldigt minimalt med pluggande idag. Ska undersöka om det går att beställa hem självdisciplin någon stans ifrån. 

kramochpuss 

 

 


Budgetfrukt i solskenet

Cykeln har fått sig ett nytt hjul, det satt nämligen typ helt löst, vilket jag inte insåg allvaret i förrän M kom hit och suckade och nästan förbjöd mig att cykla på den. Men nu rullar den fint över alla kullerstenar igen. Det lät som om jag skulle ha bytt hjulet vilket inte är fallet, ifall ni kanske trodde så.

 

Jag har köpt en gammaldags väckarklocka på loppis, en sån där man drar upp på baksidan. Loppisen var ute så jag hörde inte hur förbannat högt den tickar när den står här inne på mitt lilla rum. Och den låter olidligt högt när den ringer vilket den gjorde kl 12 häromnatten när jag inte fattat att jag satt den på ringning. Jag flög upp ur sängen. Väckarklockan får numer bo inne på toaletten nattetid.

 

Har hittat värsta braiga fruktstället, de säljer frukt lite överallt på torgen här och jag har hitttat ett som är jättebilligt. Vindruvor, kanske inte hämtade direkt från första klass med helt okej för 6 svenska kronor lådan.

 

Igår var det nationssittning, det var visboksinsjungning. Vi sjöng, lärde oss vett och etikett, skålade till höger och vänster, konverserade och drack punsch.


Är lite sugen på att måla i helgen, skrivbordet ska bli vitt. Lägger kanske upp lite bilder på rummet sen.


Saknar er.

ha det gooodie


Röd om näsan.

Jag konstaterar krasst att första boken inte är det mest spännande jag läst. Första halvan ryckte det i intressemusklerna ungefär var tionde sida men sen kan jag nog erkänna att den kom sig.  Den bara är så trist ut på utsidan, som en bok man skulle hitta ute i garaget övervintrad en vårdinstitution från sjuttiotalet. Grön med vit text helt utan spår av minsta lilla bild eller glädje. Den handlar om en sociologisk studie om grannskap, vi och dom och utanförskap i sextiotalets england. Och den har en massa underliga termer helt bortom mitt ordförråd. Detta har gjort att jag haft lite koncentrationssvårigheter, powernapsen har blivit fler än en men jag ska nu samla mig och skriva mitt första referat här i denna nya skola.

 

Jag jobbade på klubben nere på nationen i veckan. Stod i entrén, i garderoben och i baren. Det var riktigt skoj, blandade drinkar med fantasi. Det var ingen som klagade i alla fall. Vem känner skillnad på mörk och ljus rom i ett tillstånd man egentligen inte borde dricka någon?

 

Vi hade en trevlig social dag med klassen i fredags också. Föreläsningar av forskare som berättade om den akademiska världen av kriminologin och vad det forskas på i sverige inom ämnet idag. Sen kom roliga polisen med autentiska brottsfall och alla satt som paralyserade av spänning. Det var även guidning runt hela det gamla universitetsområdet med byggnader från hundratusentals år tillbaka i tiden. Lund och Sigtuna är sveriges äldsta städer. Förklarar kanske att yrket stadsarkitekt inte fanns med i bilden och kunde göra gatorna raka och fina så man kan finna någonslags logik i dem. Kvällen spenderades med lite trevligt samkväm, sittning med sånger och ganska många skålar och sedan utgång på nation.

 

Martin har varit här hela helgen, det var beautiful. Han hade med sig en hel låda trädgårdsäpplen på tåget. Och finaste Martin&Louise almanackan med bilder och små klistermärken. Vi fikade med Emma och Axel från Sälen, vi var på bio och såg Inglorious Basterds som var skruvad och galen om andra världskriget med ett slut som bara finns i det overkliga. Martin köpte en randig tröja bara med lite lätt uppmuntran från undertecknad. Jag har visat honom lite av lund för han ska vilja komma hit och plugga brevid mig när han åkt färdigt skidor. Men vi har mest snorat och varit sjuklingar under täcket bägge två. Jag har dunderförkylningen med ögon som rinner och bihålor som skriker, säkert bakterier från alla handskakningar första veckan. Gjort slut på fler rullar toapapper än veckobudgeten tillåter.


Sen var det hejdå på tågstationen och det var inte roligt.


Då var tårarna inte bara förkylningstårar.


Jag är ledsen för att han åkt och ska till ett annat land i två månader men jag är också lycklig för att han ändå är verklig. Hans parfym är sprutad på min kudde och kanske om böckerna tillåter kan det bli en liten tripp med ryanair.

 

Nu blir det fokus plugg.

kerlijhet


Ett sommarsoligt Lund

 

Då var första skoldagen avklarad. Lite pirrigt var det imorse, det blev lite sådär stelt och förstadagentyst ibland. Men tyckte ändå att det kändes bra, de jag pratade med var bara trevliga, en liten utandning där. Utmattad så ögonen gick i kors sista kvarten av all information om konton som ska anmälas och registreringar hitan ditan. Sen var det pang på med föreläsning och referat av första boken om en vecka. En bok som inte hade inhandlats av undertecknad och som ungefär några andra till skulle inhandla typ just idag. Gick mig svettig och vilsen ett antal gånger i jakt på bibliotek och bokhandlar. Fick den till slut. Bättre framförhållning önskas. Bokjakt är det som ska skrivas överst på listan just nu. Jag som tyckte att jag hade en massa tid att fördriva kände plötsligt ett stort behov av att strukturera upp mina kommande dagar. Det är ett idogt jobb att studera på ett universitet.

 

Har fått en trevlig introduktion till begreppet kriminologi och jag tror jag gillar’t som de hippa nu uttrycker sig.

 

Sen kom pappsen med en madrass och ett skrivbord och skruvade lite så nu har jag ett tämligen komplett rum som jag nog trivs ganska bra i. Gör det så louiseigt det går, ska måla bordet chabby chic och ta en tur till ikea för lite mer förvaringskorgar. Mamma hade skickat med lite bra-att-ha grejer också, hon tänker på allt. Skidskolebilderna sitter på insidan av toadörren, så nu kan jag titta på alla sötingar när jag kissar, om jag bryr mig om att stänga dörren vill säga.

 

Har just haft korridorsmöte här i korridoren, städschema och festdatum avhandlades. Imorgon blir det jobb på klubben nere på nationen, säkert skoj.

 

Och jag har en cykel! Den är visserligen från stenåldern, inte med kvickaste bromsarna och kanske ingen långfärdscykel. Men den rullar, den är grönsilvermetallic med lite spår av lila här och där och nu även pimpad med diverse coola klistermärken. Och den har en pakethållare som jag tror kan lämpa sig bra för skjutsningar.

 På lördag kommer M, då ska jag pussa på honom sista gången på länge.


Nu ska jag kvällsläsa lite i min nyinköpta bok Etablerade och outsiders.

 

 


RSS 2.0